facebook

Кинула на тиждень 4 дітей і пиячила у сусідньому районі: поліція розшукала горе-матір

Жінці дали пів року на виправлення.

Мати на тиждень кинула чотирьох дітей самих, бо пиячила у сусідньому районі. На 7-ий день до поліції передзвонила старша донька. Коли правоохоронці розшукали жінку, виявилося, що на неї вже 15 разів складали протоколи про недогляд.

Про те, чому ж соцслужби не поспішають позбавляти жінку батьківських прав, 21 липня йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Занедбана хата на околиці села. Вибиті шибки і бур’яни на подвір’ї. Четверо дітей провели тут самі майже тиждень.

Найменшій Анюті – 7 років, Каріні – 11, а Іванці – 14. За трьома сестричками доглядала найстарша – 15-річна Христина. Каже, коли мати не повернулася, спочатку шукали її самі. Але на сьомий день подзвонили у поліцію.”Що мені лишалось робити, мені треба було на навчання їхати. Я ж не могла їх забрати із собою. В нас було їсти, маму жалко – п’є”, – розповідає старша донька Христина Липська.

Правоохоронці того ж дня розшукали жінку.

В поліції розповіли, що жінка пішла в інше село, де зловживала алкогольними напоями з друзями.

Це вже не вперше багатодітна мама зникає так надовго, кажуть сусіди.

Про те, що родина проблемна, знають і в поліції, де на жінку склали вже 15-ий протокол. І в Новоград-Волинської адміністрації, яка опікувалася сім’єю до травня цього року. Проте дітей, кажуть, не взяли на облік, бо не було причин.

“Там була лише заява сільського голови, що мама залишила дітей самих і пішла в Кам’яний Брід. Не було причин і необхідності”, – зазначив начальник Служби у справах дітей Новоград-Волинської РДА Володимир Бойкл.

Тепер родину взяла під опіку Стриївська сільрада. У соцслужбі обіцяють навідувати дівчат щотижня. Забирати їх від мами не поспішають, бо діти, мовляв, маму дуже люблять.

Сама 38-річна мама зізналася, що пити почала три роки тому, після смерті чоловіка. Зараз обіцяє виправитися. Каже – вже влаштувалася на роботу і кинула пити.

“Приїжджала соціальна служба і налякали, що дітей позабирають і вона змінилась. Малих жалко, що позабирають, а з іншого боку – будуть чистими і ситими”, – говорить старша донька.

Жінці дали пів року на виправлення. У поліції кажуть, якщо вона за цей час знову залишить дітей на самоті – рекомендуватимуть соцслужбам позбавити її батьківських прав.

Джерело.

Close