facebook

“Справжній герой”: 8-річний Вітя врятував 4-х річного малюка, який тонув у болоті. ФОТО

Ця історія сталася в казахському місті Семей. Дітлахи різного віку грали у дворі. На його околиці знаходилося болото.

До нього підійшов малюк років чотирьох. Він, мабуть, думав, що воно неглибоке. Хотів опустити в болото палицю, але оступився і сам, потрапивши в трясовину.

Дуже швидко хлопчик почав тонути.

На його крики про допомогу прибігли інші хлопці. Другокласник Вітя Новосьолов першим зреагував: він кинувся рятувати малюка. Школяр згадує, що поки всі кричали і кликали на допомогу дорослих, він зрозумів, що не можна втрачати час.

Вітя бачив, що хлопчик вже захлинався, а з рота починали виходити бульбашки. Зволікати не можна. Потрібно рятувати хлопчика самостійно. Новосьолов став тягнути. Було дуже важко, але він не відпускав до того моменту, поки один з дорослих не витягнув хлопчика.

Тільки завдяки рішучості Віті малюк не потонув. Виявилося, що це був молодший братик його друга. Мама 8-річного рятувальника розповідає, що зазвичай у дворі завжди знаходиться хоча б один дорослий. Але в цей раз мама ледь не потонувшого хлопчика відволіклася. І саме в цей момент її син вирішив навідатися до болота.

На щастя, Вітя не розгубився і прийшов на допомогу. Подвигом свої дії він не вважає. Він упевнений, що так повинен був зробити кожен. Міське управління з надзвичайних ситуацій нагородило маленького героя грамотою за «небайдуже ставлення до оточуючих, чуйність і сміливий вчинок».

Джерело.

Close