facebook

“Готуємося і до найгірших сценаріїв”: у МОЗ пояснили українцям, як щеплення проти COVID-19 може зберегти життя

До кінця літа МОЗ планує зробити 10 млн щеплень проти коронавірусу.

Щеплення проти коронавірусу допоможе уникнути тяжкого перебігу хвороби і смерті, навіть у разі зараження після вакцинації. Щеплені особи зможуть швидше подолати коронавірус й почуватимуться краще, ніж ті, хто уникнув вакцинації.

Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв’ю видання Апостроф.

Кузін, посилаючись на останнє британське дослідження, наголосив, що деякі вакцини мають ефективність понад 90% в запобіганні госпіталізації при захворюванні штамом “Дельта”.

“Навіть якщо ви захворієте, перебіг хвороби буде значно легшим і ви зможете уникнути госпіталізації або смерті. Пам’ятайте, щеплення проти COVID-19 ефективно запобігають важкому перебігу хвороби і рятують життя. Тільки завдяки вакцинації, ми можемо бути більш захищені”, – додав він.

Головний санлікар уточнив, що МОЗ планує до кінця літа зробити 10 млн щеплень проти COVID-19. У зв’язку з цим міністерство розраховує, що і навантаження на українську медичну систему буде меншим, аніж під час попередніх сезонних спалахів.

“Проміжні результати репрезентативного національного дослідження показують, що принаймні 30% українців, не враховуючи вакцинованих людей, вже перехворіли коронавірусом. Це ті люди, які мають набутий після хвороби імунітет. Ця когорта населення може бути менше уражена при виникненні спалаху “дельта” штаму, а тому ми розраховуємо, що і навантаження на нашу медичну систему буде меншим, ніж під час попередніх сезонних спалахів. Але ми готуємося і до найгірших сценаріїв”, – підсумував він.

 

Джерело.

Close