facebook

В Україні хочуть позбавляти громадянства власників паспортів РФ

У Верховній Раді 23 липня зареєстрували законопроєкт № 5822, яким пропонується автоматично позбавляти громадянства України тих, хто добровільно отримав паспорт Російської Федерації. Його текст ще не оприлюднили.

 

Картка законопроєкту з’явилася на сайті парламенту. Його авторами є позафракційна депутатка Оксана Савчук, нардепка фракції “Голос” Наталія Піпа та народний депутат фракції “Європейська солідарність” Микола Княжицький, – пише Оbozrevatel.

Зазначається, що документ 23 липня передали на розгляд керівництву.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про подвійне громадянство. Указ №305/2021 був підписаний 23 липня.

Рішення РНБО передбачає, що в деклараціях чиновників повинна з’явитися графа з інформацією про відсутність громадянства іншої країни або документів, які дають право на постійне проживання в іноземній державі.

Раніше, в “Слузі народу” розробили законопроєкти про подвійне громадянство з метою реінтегрувати українців із російськими паспортами з Донбасу і Криму, а також тих, хто працює в Росії.

Джерело.

Close