facebook

В Україні автоматично зупинять виплату пенсії. Що це означає і кого стосується в першу чергу

В Україні будуть автоматично зупиняти виплати пенсій. Про це у вівторок, 19 листопада, повідомили в Міністерстві цифрової трансформації. Українцям пояснили, що між реєстрами Міністерства юстиції України та Пенсійного фонду України (ПФУ) запрацювала автоматична взаємодія (в межах національної системи “Трембіта”).

Нова система дозволить оперативно інформувати Пенсійний фонд з боку Міністерства юстиції про факт смерті громадянина України. Це дозволить своєчасно надавати соціальну допомогу на поховання померлого та припиняти виплату пенсії.

Нагадаємо, раніше процес передачі даних відбувався вручну. Дані до ПФУ передавалися протягом десяти робочих днів,
і часто виникали технічні помилки.

Українцям дали зрозуміти, що нова взаємодія зробить неможливими будь-які махінації з пенсіями померлих людей, вона дозволить громадянам оперативно отримувати виплати на поховання, а державі – контролювати виплату коштів і уникати неправомірних виплат.

Раніше міністр економічного розвитку і торгівлі Тимофій Милованов, який раніше відреагував на образливе висловлювання українського олігарха Ігоря Коломойського про “міністра дебіла”, запропонував скасувати в Україні один з податків – єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Експерти вважають, що ухвалення такого рішення може знищити всю пенсійну систему в Україні, що призведе до припинення виплати пенсій.

Джерело.

Close