facebook

Секс-скандал з відомим кіноактором Володимиром Талашком: чому колишні студентки порушили багаторічну мовчанку

В Мінкультури пообіцяли провести службове розслідування цієї ситуації.

Зірку фільму “В бій ідуть лише старі” Володимира Талашка звинуватили в домаганнях його колишні студентки і не тільки. На ситуацію вже відреагували в Міністерстві культури України.

Про це 9 серпня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Його талантом захоплювались мільйони. У фільмографії – десятки картин і найзірковіша роль – старшого лейтенанта Скворцова.

Володимир Талашко – не лише грає, а й багато років викладає акторство в університеті Карпенка-Карого. Напередодні його колишні студентки почали розповідати, якими методами викладач часом навчав.

“Він питав – чи хтось вміє ставати на “мостік”, казав – давайте – я підтримаю. І ця страховка, вона була не зовсім прийнятна” – розповідає акторка Вікторія Муштей.

Віка одна з перших почала писати про домагання колишнього наставника. За один день таких дописів у мережі – близько десяти. У всіх схожа історія – викладач запрошує додому ніби порепетирувати і там починає домагатись.

Така ж історія сталась з Іриною Сампан, яка навіть не була студенткою в Талашка. Вона – журналістка, приїхала брати в нього інтерв’ю.

“Він почав лізти цілуватись, почав руками робити щось заборонене, лізти під одяг, я сказала: “Ні, я не можу”, – говорить вона.

Володимир Талашко поки ніяк публічно ситуацію не прокоментував. Від відеоінтерв’ю – відмовився. Дав коментар лише телефоном.

“Роздягав-цілував. Такого не було. Нічого крім приймальних іспитів-консультацій не було, ніякого спілкування інтимного не було”, – сказав він.

Чому різні дівчата, які часом навіть не знайомі між собою, почали його звинувачувати, викладач – не знає.

Керівництво університету не вірять, що їхній колега міг таке чинити. А ще, кажуть, жодного сигналу від жодної зі студенток протягом навчання не отримували.

“Ніяких офіційних паперів, ніяких заяв, ніяких, навіть усних, повідомлень ніколи не надходило. Навіть чуток з приводу такої теми я ніколи не чула”, – запевняє проректорка з наукової роботи Галина Миленька.

“Ми прийшли до деканату писати заяву. Написали цю заяву, попросили, щоб нам змінили майстра, бо не можемо з ним працювати. Це не одна я. Почали ходити чутки, що він інших дівчат запрошує додому, пропонує сік у ванну тощо”, – розповідає акторка Анастасія Вергелес.

Настя – іще одна з тих, хто сьогодні порушив багаторічну мовчанку. Ніхто з дівчат не наважувався розповісти про те, що з ними сталось. Соромились та боялись.

“Можливо я щось не так зробила. Так думають часто діти. Вони думають, що я можливо винна в тому, що ця історія сталася зі мною. Дуже рідко звинувачують авторитетних фігур, які мають тиск на цих дівчат”, – говорить психологиня Влада Березянська.

В Мінкультури пообіцяли провести службове розслідування цієї ситуації. А поки Володимир Талашко залишається викладачем університету театру і кіно Карпенка-Карого.

Джерело.

Close