facebook

Туристи з Києва з немовлям на руках вирушили в похід в Карпати і заблукали (фото)

У Карпатах заблукали туристи з Києва – молода подружня пара з немовлям. Мандрівники вирушили в похід в гори ще вчора, але ввечері їх застала гроза, і сім’я в пошуках укриття пішла в село, але збилася зі шляху.

Про це 18 серпня передали в Головному управлінні ДСНС у Закарпатській області на сторінці в Facebook.

У підсумку всім трьом довелося ночувати просто неба. Вже вранці з’ясувалося, що у малюка піднялася температура. Батьки звернулися за допомогою до рятувальників.

Всіх, на щастя, оперативно і благополучно знайшли. Після цього родину супроводили до села Гукливий, звідки надалі транспортували до Воловецького лікувального закладу.

Як з’ясувалося, молоді батьки з маленькою дитиною заблукали в районі гори Великий Верх.

У ДСНС розповіли, що негода їх застала ввечері на полонині Ряпицька. Щоб сховатися від грози, сім’я вирішила піти в Гукливий, проте заблукала і потрапила на стару лісосіку, де і заночувала.

Ночі в Карпатах, як відомо, досить прохолодні, до того ж вогкість через грозу теж зіграла свою роль, і стан здоров’я немовля стривожив батьків.

Туристи зателефонували за номером “101”, і переслали свої GPS-координати рятувальникам, за якими їх і знайшли.

У мережі така подорож в гори молодих туристів з немовлям на руках викликала здивування й обурення – в коментах називають рішення батьків відправитися в подібний тріп з дитиною безрозсудним. Разом з тим користувачі зазначають, що пара у сформованій складній ситуації потім правильно відреагувала на небезпеку, оперативно звернувшись до рятувальників. В результаті – усе завершилося благополучно.

Молодці. Вірно вирішили піти від грози, тому що це небезпечно. Вірно бігли в село. Ну заблукали, буває. І молодці, що вчасно повідомили ДСНС, і з GPS координатами. Рятувальникам подяка!
Батькам – терпіння і правильних висновків. Рятувальникам – подяка за врятовані життя.
Що не день, то “потєряні” в горах. Не ходіть з дітьми в гори самі, ну є ж люди, які в горах як у своїх 10 пальцях розбираються.
У селах і сільрадах є люди, нехай уточнюють, як по горах лазити, а не потім – шукайте нас, надзвонюють, і зв’язку немає місцями в горах
Ми ходили з малим з 2 років, але вся аптечка з собою, завжди з групою і професійними провідниками. Сама б і з 18-річним не пішла…

Джерело.

Close