facebook

Циклон Luciano несе в Україну похолодання з грозовими дощами

Погода в Україні в четвер, 19 серпня, визначатиметься впливом циклону Luciano, який підступив до Європи, принісши до багатьох країн істотне зниження температури повітря. На більшій частині території України стовпчики термометрів теж опустяться, хоча спека в ряді регіонів не поспішатиме йти.

Про це передали в Укргідрометцентрі.

Так, вище +30 градусів у четвер очікується в Харківській, Донецькій і Луганській областях, а ось у Дніпропетровській, Запорізькій Полтавській і Херсонській областях, а також у Криму температура повітря теж буде досить висока – від +27 до +29 градусів. При цьому в зазначених регіонах пройдуть грозові дощі, очікується посилення вітру.

Метеорологи попереджають, що місцями ймовірні шквали та навіть град.

Також дощитиме в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській та Черкаській областях.

Опади не прогнозуються в західних, північних і деяких центральних регіонах. Але там посвіжішає – температура повітря буде близько +22… +24 градусів у денний час.

Як зазначили синоптики, через циклон в Україні різке похолодання вже відчули жителі західних, північних та Вінницької областей і протягом наступних двох діб більш прохолодне повітря пошириться всією територією країни.

Такий розвиток погодної ситуації підтверджують карти синоптиків. Так, до кінця тижня спека в східних областях спаде, і в цілому термометри коливатимуться між показниками +21… +27 градусів скрізь.

У п’ятницю, 20 серпня, грозові дощі пройдуть на всьому Лівобережжі. У суботу, 21 серпня, опадами накриє також і західні області. У неділю, 22 серпня, дощі залишаться тільки в Харківській, Донецькій і Луганській областях.

Джерело.

Close