facebook

У Києві біля Офісу президента відкрили скандальний дитячий майданчик: фото

У Києві біля Офісу президента відкрили скандальний дитячий майданчик: фото

Фігури з дитмайданчика за мотивами творів Марії Примаченко раніше розкритикували в Мережі.

У Києві, біля будівлі Офісу президента, відкрився для відвідувачів ігровий арт-простір, об’єкти якого створені за мотивами робіт відомої української художниці Марії Примаченко.

Арт-майданчик орієнтований як на дітей, так і на дорослих і доступний для людей з обмеженими можливостями.

Про це йдеться у повідомленні Офіса президента.

Роботи Марії Примаченко були обрані тому, що вони якнайкраще ілюструють добро, українську гостинність і передають національний колорит. Також у творчості художниці фахівці-мистецтвознавці простежують інклюзивне світосприйняття, адже кожен її образ унікальний і прекрасний по-своєму, і саме через це автори майданчика декларують основну ідею інклюзії: рівний простір для всіх.

Над фігурами для майданчика працювала група митців. Фігури – це не лише арт-об’єкти, всі вони мають певне функціональне призначення для розваги дітлахів (гірка, гойдалка, карусель тощо).

Як зазначила правнучка видатної художниці, директор Благодійного фонду “Творча спадщина родини Марії Примаченко” Анастасія Примаченко, зробити персонажів картин художниці у вигляді об’ємних фігур і дати їм життя було нелегко. Майже півроку дизайнери обирали фінальні об’єкти з великої кількості робіт.

“У ці дні ми святкуватимемо 30-річчя Незалежності України, і дуже гарно в такі часи знайомитися з нашим рідним. А Марія Примаченко все своє життя транслювала справжню українську душу, незалежність і силу. Зараз у світі трапляється дуже багато поганого: пандемія, війни. І ми, українці, і все людство трішки забули про ось цю казку, про віру в краще”, – наголосила правнучка майстрині.

Арт-майданчик працюватиме від серпня 2021 року й протягом осені.

Державні кошти на облаштування локації не використовувалися. Було знайдено меценатів, а також компанію, яка займається виробництвом дитячих майданчиків, яка й реалізувала проєкт.

Нагадаємо, раніше у соцмережах розкритикували встановлені фігури. Люди особливо обурюються “півнем у косоворотці”. Користувачі згадують вбрання президента Зеленського з нагоди Дня вишиванки, яке викликало чимало дискусій також через комір.

Джерело.

Close