facebook

Чехія відкрила свої кордони для повністю вакцинованих українських громадян

Для безперешкодного перетину кордону після отримання останньої дози вакцини повинно минути щонайменше 14 днів.

Чехія змінила правила в’їзду до країни для українських громадян, дозволивши перетин кордон повністю вакцинованим українцям. Про це повідомляють у середу, 25 серпня, на сайті МЗС України.

Відповідно до опублікованої інформації, у Чехії визнаватимуть вакцини AstraZeneca (включно з індійською Covishield), Moderna, Pfizer, Jensen. Китайської вакцини CoronaVac, яку отримали більшість українців, у переліку дозволених немає.

Умовою для в’їзду в Чехію є наявність сертифікату про проходження повного курсу вакцинації, але після отримання останньої дози вакцини повинно минути щонайменше 14 днів.

Отримати сертифікат можна на порталі або в додатку “Дія” – англійською мовою із зазначенням персональних даних про вакциновану особу, типу вакцини, ідентифікаційними даними установи, що видала сертифікат, а також можливості віддаленої перевірки вказаних у письмовому підтвердженні даних через QR-код.

Чехією визнаються такі вакцини:

Vaxzevria (AstraZeneca)
Spikevax (Moderna)
Comirnaty (Pfizer/BioNTech)
Janssen
Covishield
Також для поїздки в Чехію будуть потрібними:

заповнений в’їзний формуляр Чеської Республіки(https://plf.uzis.cz/) перед в’їздом в країну;
дійсний біометричний закордонний паспорт;
медичне страхування на час поїздки.
Нагадаємо, що раніше право в’їзду в Чехію мали:

громадяни України, які мають дозвіл на проживання в Чехії або візу, видану органами Чеської Республіки, а також громадяни України, що мають дозвіл на проживання в іншій країні ЄС;
громадяни України у виняткових гуманітарних ситуаціях за наявності підтвердження документами, виданими чеськими органами влади.
Нагадаємо, українців у Чехії наразі налічується щонайменше 180 тисяч. Серед українців у сусідній країні є ті, хто вчиться, займається бізнесом, але переважна більшість приїхали з метою роботи.

Джерело.

Close