facebook

Росія відмовилася продовжити мандат місії ОБСЄ на кордоні з Україною

Росія відмовляється від продовження мандату місії ОБСЄ в пунктах пропуску «Гуково» і «Донецьк» на кордоні з Україною, які розташовані на ділянці з окупованими територіями Донбасу.
Про це заявила місія США в ОБСЄ.

Нинішній мандат діє до 30 вересня 2021 року. 2 вересня на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні представники РФ заявили, що виступають проти його продовження.

Тимчасова повірена у справах США в ОБСЄ Кортні Остріан наголошує, що США «глибоко жалкують» через таку позицію РФ. Вона зазначає, що раніше представники Росії погоджувалися, що місія ОБСЄ у цих пунктах пропуску є ефективною.

Вона нагадала, що Росія підписала Мінські угоди у 2014 році, які гарантують «постійний моніторинг українсько-російського державного кордону та перевірку з боку ОБСЄ.

«Нинішнє заперечення Росії проти продовження мандату Місії прикордонних спостерігачів виглядає лише останнім в довгій низці невиконаних обіцянок і останньої демонстрацією того, що підтримка позитивних відносин зі своїми сусідами просто не є пріоритетом для Росії», — наголошує Остріан.

Джерело.

Close