facebook

Якщо українці будуть не проти, то цьогоріч будемо святкувати Різдво 25 грудня – Епіфаній

За словами митрополита, проблем для Церкви з переходом не виникне.

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Епіфаній заявив, що Різдво можна святкувати за григоріанським календарем 25 грудня.

Про це з повідомляє Релігійно-інформаційна служба.

Митрополит вважає, що зараз важко уявити скільки часу знадобиться, щоб змінити святкування цього великого свята зі звиклого нам 7 січня.

“Більшість помісних православних церков святкують Різдво за новим, григоріанським календарем. І ми це можемо робити в майбутньому, якщо це буде сприймати український народ. Якщо християни в Україні почнуть святкувати Різдво 25 грудня, незабаром можна буде і говорити про зміни в Церкві”, – зазначив він.

“Якщо Церква побачить, що більшість православних християн в Україні готові сприйняти це, хочуть святкувати саме за новим стилем, тоді не виникне жодних проблем”, – додав Епіфаній.

Нагадаємо, під час новорічних святкувань у центрі Києва обмежать рух транспорту. Як повідомлялося раніше,

Новий рік 2020 у Києві: що готують до свята і який вигляд матиме головна ялинка країни
офіційне святкування Нового року на Софійській та Контрактовій площах у Києві триватиме від 14 грудня до 19 січня. Киян та гостей міста чекають концерти відомих артистів, народні гуляння й розваги, фудкорти, ярмарки і дві новорічні ялинки, які засвітять традиційно 19 грудня о 19:00, у день святого Миколая.

Джерело.

Close