facebook

Вчителів, які не хочуть вакцинуватися, потрібно усувати від роботи, – Бережнов

Вчителів, які не хочуть вакцинуватися, потрібно усувати від роботи, – Бережнов

Співробітників шкіл, зокрема вчителів, які відмовляються робити щеплення від коронавірусу, але не мають медичних протипоказань, потрібно усувати від роботи. Найжорсткіші заходи щодо противників вакцинації – фінансові.

Таку думку в ексклюзивному бліцінтерв’ю OBOZREVATEL висловив ексголовний санітарний лікар України Сергій Бережнов. “Не робити щеплення можуть тільки ті, кому це протипоказано за життєвими показаннями, а решта – на щеплення або відсторонення від роботи”, – заявив він.

Як пояснив медик, у ситуації, коли захворюваність у країні стрімко зростає, коли збільшується кількість випадків важкого перебігу COVID-19 і летальних випадків, держава змушена діяти жорстко.

“Іншого виходу немає. Якщо ми говоримо “А”, треба говорити “Б”. У цій ситуації треба шукати жорсткі виходи. Це майже військовий стан. Хочу – не хочу тут не проходить. Якщо держава ухвалює рішення, його треба доводити до кінця. Або не ухвалювати рішення”, – підкреслив Бережнов.

У цьому контексті він нагадав, що в низці розвинених країн щодо противників вакцинації застосовуються жорсткі заходи. Наприклад, у США медичне страхування для невакцинованих обійдеться набагато дорожче, ніж для тих, хто зробив щеплення від коронавірусу.

“Я не прихильник того, щоб фінансово карати тих, хто відмовляється від вакцинації, наприклад, змушувати їх лікуватися за власний кошт. У нас держава соціальна, вона все одно буде лікувати всіх. Але уявіть собі навантаження – чим більше буде хворих, тим більше грошей знадобиться на їхнє лікування”, – зауважив лікар.

Джерело.

Close