facebook

На пенсії не розраховуйте! В Кабміні вразили заявою про майбутні виплати. Накопичуйте “під подушкою”

В найближчий час в Україні навряд чи вдасться впровадити накопичувальну систему пенсій. Про це сказала міністр соціальної політики України Юлія Соколовська.

Причина цьому – відсутність “інфраструктури” для впровадження накопичувальної системи пенсій. Міністр закликала людей вже сьогодні “збирати” собі на старість.

“У нас ще немає створеної інфраструктури, щоб це (накопичувальна система пенсій, – ред.) запрацювало, але вже є багато напрацювань. Взагалі дослідження за накопичувальною системою показують, що очікування людей щодо цієї системи занадто великі, люди не до кінця розуміють, скільки це буде коштів”, – сказала Соколовська.

Вона зазначила, що для такої пенсійної системи спочатку треба створити її нормативи, тобто визначити, хто буде платити внески, скільки вони будуть мати відсотків, а також зробити розрахунки, чи буде це вигідно людині.

“Я скажу таку річ – нам сьогодні нічого не заважає накопичувати собі на старість, але, на жаль, ми чомусь цього не робимо. Це насправді людська природа. Тому стимулювати людей накопичувати – це один з виходів. Але було б добре, якби люди розуміли і думали про старість заздалегідь”, – зазначила міністр.

Джерело.

Close