facebook

Зеленський підписав доленосне рішення для України: Відтепер депутати, судді, прокурори і чиновники будуть…

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон про незаконне збагачення.

Незважаючи на величезне тиск, коли всі політичні партії знаходяться в опозиції до Президента і його партії, Зеленський підписав закон про незаконне збагачення.

Злодіям і злочинця часів Порошенко-Януковича нічого робити у владі, оскільки їх майно і так конфіскують.

Розроблений спільно з національними та іноземними експертами законопроект вводить новий механізм конфіскації незаконно потрапив посадових осіб – за рішенням суду в цивільному порядку без обвинувального вироку, а також повертає покарання для чиновників за незаконне збагачення – статтю Кримінального кодексу, яку в лютому 2019 Конституційний Суд України визнав неконституційною.

Громадянська конфіскація допускається Директивою ЄС 2014/42 / EU і застосовується у Великобританії, США, Австралії, Канаді, Швейцарії та інших країнах.

Антикорупційні органи поки не можуть розслідувати виробництва про незаконне збагачення, скоєному до визнання неконституційною цієї статті Кримінального кодексу України.

Однак в разі виявлення необгрунтованих активів на суму понад 900 000 гривень відповідальності не зможуть уникнути і топ-чиновники, які незаконно збагачувалися раніше, і ті, хто зважиться на це в майбутньому.

Таким чином, напрацьовані раніше матеріали про незаконне збагачення можуть бути використані антикорупційними органами для позовів про стягнення в дохід держави незаконно нажитих активів.

Всі ці активи будуть стягуватися в дохід держави в цивільному порядку за позовами НАБУ, узгодженим з прокурорами САП.

Відзначається, що за 5-10 років український бюджет може отримати десятки мільярдів вкрадених грошей.

Джерело.

Close