facebook

В українських школах з’явиться новий предмет

В українських школах з’явиться новий предмет – медіаграмотність, яку вивчатимуть у середніх класах. Нововведення відбудеться завдяки впровадженню нових державних стандартів базової освіти, цитує УНН міністра освіти і науки України Ганну Новосад.

 

“Деяка інформаційна гігієна є надважливою компетентністю, якою повинен володіти кожен сьогодні, незалежно від віку. Оскільки те, наскільки ми неселективно підходимо до новин – дуже часто призводить до абсолютно дивних процесів у суспільстві, тому починаючи зі школи працювати над медіаграмотністю – дуже важливо”, – пояснила вона.

За словами Новосад, необхідність вивчення цього предмета буде враховуватися під час розробки державного стандарту базової освіти. Презентація оновленого державного стандарту для учнів 5-9 класів очікується в березні 2020 року.

“Ми на початковому етапі. Перший і другий клас – в оновлену українську школу. Нам ще необхідно два роки – довести початкові класи, і з 2022 року в нас буде перший 5-й клас, який навчатиметься за новим стандартом”, – уточнила Ганна Новосад.

Джерело.

Close