facebook

Коли світ вийде з пандемії коронавірусу: у ВООЗ дали оптимістичний прогноз

За словами Клюге, щоб пандемія не повторилася, у кожній країні охорона здоров’я має відігравати першочергову роль.

Наступного року світ вийде з пандемії, але коронавірус не закінчиться.

Про це заявив директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Ханс Клюге, повідомляє СТВ.

“Я оптиміст, вважаю, що наступного року ми вийдемо з пандемії, але, звісно, коронавірус не закінчиться. І, можливо, нам доведеться з ним жити. Але ви знаєте, це як з грипом. Є вакцина від грипу. Щороку вони злегка адаптуються під нові штами, і люди вакцинуються – і все нормально”, – зазначив він.

За словами Клюге, важливо вчитися на своїх помилках і виносити якісь уроки.

“Щоб пандемія не повторилася, у кожній країні охорона здоров’я має відігравати першочергову роль. Якщо не буде охорони здоров’я і здоров’я, то не буде ані економіки, ані безпеки, ані соціального спокою. Потрібно інвестувати в охорону здоров’я”, – додав Клюге.

Він також зазначив, що в 35 з 53 країн, які входять в європейський регіон ВООЗ, спостерігається плато по вакцинації.

“Тобто кількість вакцинованих людей більше не зростає. Нам потрібно виявити людей серед населення, хто не вакцинується і чому”, – сказав Клюге.

До слова, записатися на вакцинацію проти COVID-19 можна в будь-який час у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію можна дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Джерело.

Close