facebook

Підробки везуть із Польщі: українців годують фальсифікатом молочки

В Україну з сусідньої Польщі масово ввозять фальсифікати молочної продукції. Підробки виготовляють і в нашій країні, а потім продають громадянам прямо на вулиці, з машин. Якщо на етикетці або коробці все написане польською або німецькою, то це ще не означає, що продукт дійсно з-за кордону та справжній.

Українці все більше і частіше купують польську продукцію. Справа в тому, що зазвичай вона дешевша за українську, особливо це стосується сиру. Однак частину продуктів везуть в Україну без оформлення документів, повідомляє Biz.Today.

Фахівці кажуть, що багато ярмарок і київських ринків просто завалені продукцією з Польщі та Італії. Причому фальсифікування продуктів становить небезпеку для деяких галузей.

Чим небезпечний фальсифікат для країни?
Ввезені з-за кордону дешеві товари і продукти можуть вбити українське виробництво молочних продуктів. Так вважає експерт молочної промисловості Максим Залізняк.

У імпортної продукції потрібно ретельніше перевіряти упаковки. На етикетках часто зустрічаються невідповідності і неправдива інформація.

Як каже експерт, уряд повинен вилучати з продажу великі партії фальсифікату з Європи. Наразі цим ніхто не займається, а допомагати вітчизняним виробникам не хочуть. Саме тому в Україні велика кількість підроблених виробництв.

“Навіщо везти, якщо можна підробити тут? Колеги ловили підроблений польський сир. По всій видимості, він з Польщі таким прийшов, на київських оптових ринках є ці зразки”, – каже виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов.

Що ще підробляють?
В Україні продають фальсифікати ковбаси. Несміянов приїхав на місце, яке вказано нібито як адреса виробника “Петреківські ковбаси”. Однак на цьому місці замість ковбаси знаходиться виробництво, яке розподіляє кисень по балонам.

Пізніше експерт зателефонував за номером, який “Петреківські ковбаси” вказали як контактний. Виявилося, що продукції везуть з Львівської, Рівненської областей.

Фахівці Держпродспоживслужби з початку року виявили 198 порушень, пов’язаних з продажем фальсифікованого масла. В результаті прибрали із прилавків 556 кг масла, а вилучили (в тому числі зі складів) – 2,4 тонни. Більшість фальсифікованих продуктів несуть потенційну загрозу здоров’ю споживачів.

Джерело.

Close