facebook

Несподівані лайфхаки з кока-колою: відмиє вікна, прибере іржу та врятує городину

Несподівані лайфхаки з кока-колою: відмиє вікна, прибере іржу та врятує городину

Coca-Cola можна вважати унікальним напоєм. Адже, окрім смакових якостей, вона має безліч застосувань. Існують лайфхаки з використанням цього продукту, про які багато хто навіть не здогадувався.

Про способи використання газованого напою як універсального господарського засобу, пише видання Insider.

Очисник іржі

Несподівано, але газованка відмінно впорається з очищенням предметів від наслідків корозії. Досить замочити предмети в ємності з колою і залишити до ранку. Після цього їх можна відчищати звичайним методом – від іржі не повинно залишитися й сліду.

Також можна промокнути шматочок грубої тканини і натерти хромовані поверхні. Ефект буде аналогічним.

Миття вікон

У складі напою присутня лимонна кислота, яка дозволяє ефективно відчищати вікна. Цим прийомом часто користуються водії під час мийки автомобільних вікон. Важливо відзначити, що після поверхню необхідно протерти звичайною вологою ганчіркою, щоб видалити липкі залишки.

Нейтралізація запаху скунса

Звучить смішно, але у деяких регіонах світу це справжня проблема. “Ароматні” виділення цих тварин неймовірно стійкі і відмити їх дуже важко. Однак, обливши себе газованою водою і трохи почекавши, можна йти в душ – запах повинен зникнути. Крім того, є приємний бонус від душу з колою – вона також прекрасно відмиває волосся.

Засіб проти укусів

Рецепт кока-коли все ще залишається головним секретом компанії, але речовини, які входять до її складу, здатні нейтралізувати біль і свербіж після укусів комарів, а також медуз. Це може стати в нагоді на пляжі, адже з більшою ймовірністю у вашій сумці ви знайдете газовану воду, а не засіб від опіків. Слід просто оприскати уражену область і біль поступово повинен зникнути.

Маринад

Кока-колу можна не тільки пити, але і їсти! Кулінари використовують її у різних рецептах страв. Наприклад, змішавши газовану воду з соусом барбекю ви отримаєте неповторний маринад для м’яса.

Цукор додасть страві глянцеве покриття і солодкий карамельний аромат, а лимонна кислота – приємний післясмак страві.

Очищення металевого посуду

Пригорання або надмірно агресивна дія деяких продуктів може залишати на металевому посуді чорну плівку. Важко повірити, але і тут допоможе кока-кола. У каструлю або чайник необхідно налити приблизно банку коли, напій повинен на 2,5 см шаром покривати пригорілу або окислену поверхню. Потім потрібно поставити посуд на повільний вогонь. Через годину його потрібно буде просто помити.

Безпечна заміна пестицидів і добриво

Якщо розвести колу з водою у співвідношенні 1:1, то цим розчином можна буде обприскувати квіти і помідори, що захистить їх від білокрилки. Також це може стати ефективним засобом від мурах і колорадського жука. Головна перевага перед отруйними речовинами – обприскувати свій сад можна навіть при дозріванні плодів!

Наливши колу в відкриту ємність, можна позбавиться від слимаків, а також від ряду інших жуків. Їх приваблює запах коли і вони потрапляють у “солодку пастку”.

Досвідчені садівники також використовують розбавлену колу як добриво для рослин, які люблять кислий грунт. Також газованка може прискорити утворення компосту. Полита нею трава приваблює дощових черв’яків, які прискорять процес перетворення органічних відходів.

Розм’якчувач засохлої жуйки і ополіскувач

Щоб не вирізати жувальну гумку, яка випадково прилипла до волосся, її необхідно вимочити в колі і акуратно зняти з голови. До того ж, напій може додати блиск волоссю після миття. Головне добре промити волосся чистою водою після ополіскування їх газованою водою.

Фонтан з коли

Один з найвідоміших фокусів з колою – виверження мініатюрного вулкана. Для цього в пляшку з напоєм кидається Mentos. Змішування дає настільки бурхливу реакцію, що відбувається справжнє виверження! Головне, не повторювати цей фокус вдома.

 

Джерело.

Close