facebook

Очільник BioNTech припускає, що вакцинуватися проти COVID-19 треба буде щороку

Засновник та генеральний директор німецької біотехнологічної компанії BioNTech Угур Шахін припустив, що в майбутньому вакцинуватись проти COVID-19 потрібно буде щороку.

Про це чоловік заявив під час інтерв’ю виданню Bild am Sonntag, передає Фіртка.

Зокрема, очільник компанії зазначив, що доведеться проводити щорічні ревакцинації, як це зараз відбувається для захисту проти грипу.

За його словами, вакцина, розроблена BioNTech/Pfizer, найбільш ефективно захищає впродовж дев’яти місяців, але ефект від щеплення починає слабшати після четвертого місяця.

«Нещодавно опубліковані дані нашого дослідження свідчать, що вакцинація забезпечує дуже високий захист до дев’яти місяців, тому у вакцинованих людей рідко розвиваються серйозні захворювання та вони рідко потрапляють у лікарню», — заявив Угур Шахін.

Крім того, він заявив, що бустерна доза не лише захищає особу, яка вакцинувалась, а й допомагає розірвати інші ланцюги передачі інфекції.

Наразі компанія BioNTech працює над удосконаленням препарату, щоб могти оперативно реагувати на появу нових штамів і мутацій вірусу, а також над збільшенням обсягів виробництва вакцини.

Нагадаємо, категорія респондентів, які взагалі не хочуть вакцинуватися, головною причиною називають недовіру до будь-яких вакцин — 48%. Ця мотивація переважає над усіма іншими.

На противагу — основним аргументом на користь вакцинації для українців найчастіше є бажання вберегти себе та оточення — 42%.

Водночас 15% українців переконані, що вакцинація — досліди над людьми, а 5% вважають, що в принципі будь-які щеплення шкодять.

До слова, у понад п’ять разів вища ймовірність повторного захворювання у тих, хто раніше хворів, ніж у вакцинованих.

Додамо, що понад 55% українців не бояться захворіти на COVID-19.

Джерело.

Close