facebook

Після пресмарафону між журналістами та охороною Зеленського сталася штовханина

Після пресмарафону “30 запитань Президенту України” між деякими представниками засобів масової інформації та військовослужбовцями УДО стався інцидент.

Про це у Фейсбуці повідомляє Управління державної охорони, передає Укрінформ.

“Сьогодні під час від’їзду Президента України з території Creative State of Arsenal мав місце “інцидент” між окремими журналістами, які не потрапили на пресмарафон, мітингувальниками та військовослужбовцями УДО України, які забезпечували безпеку Президента. Дії представників ЗМІ мали відверті ознаки провокативного характеру зі штовханиною, недотриманням законних вимог військовослужбовців, ненормативною лексикою та особистими образами”, – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що військовослужбовці УДО діяли відповідно до своїх прав та обов’язків, забезпечуючи необхідний рівень безпеки Президента.

“Поширена окремими ЗМІ маніпулятивна інформація про те, що охорона нібито застосувала фізичну силу до журналістів, є відвертою брехнею та містить ознаки спланованої інформаційної провокації”, – додають у пресслужбі УДО.

У цьому контексті наголошується, що Управління державної охорони з великою повагою ставиться до професійної діяльності журналістів. Водночас зазначається, що “такі дії та провокативна поведінка перешкоджають виконанню службових обов’язків військовослужбовців УДО України, а також принижують їхню честь і гідність”.

В УДО закликали ЗМІ “адекватно поставитися до ситуації та не поширювати недостовірну інформацію”.

Як повідомляє “Прямий”, внаслідок інциденту зазнала травм журналістка цього телеканалу Ганна Дзьоба.

“Журналістка спростувала той факт, що її збила машина, як вже почали писати у ЗМІ. Насправді її просто повалили на машину, а вже звідти зіштовхнули”, – йдеться в повідомленні.

26 листопада у Києві пройшов пресмарафон “30 запитань Президенту України”. До участі в заході було запрошено 30 представників ЗМІ, які мали можливість поставити запитання главі держави. Пресмарафон тривав понад п’ять годин.

Джерело.

Close