facebook

Львівські хірурги пересадили нирку 15-річному хлопцю, від його бабусі

У Львові, 7 грудня команда хірургів пересадила нирку 15-річному хлопцеві, донором для дитини стала його бабуся. Трансплантацію було виконано в дитячій лікарні на Орлика. Зазначається, що це перша операція такого роду у в Першому територіальному медичному об’єднанні Львова.

Про це повідомив у своєму фейсбук генеральний директор Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова Олег Самчук.

“З хворими нирками хлопець народився, однак діагноз «гломерулонефрит» йому втановили лише в 11 років. Лікування не допомагало, хвороба прогресувала і нещодавно поставила родину перед вибором: замісна ниркова терапія, або трансплантація”, – зазначає очільник медичного закладу.

Зазначається, що свою нирку дитині бабуся Анастасіявіддала без вагань, орган дитині підійшов ідеально. Новий орган дитина запрацював відразу на операційному столі. Бабуся з онуком почувають себе чудово.

“Вітаю колектив із першою успішною дитячою трансплантацією нирки. Наше завдання: зробити так, щоб кожна дитина, яка має проблеми зі здоров’ям, отримала шанс одужати!”, – резюмував Самчук.

Джерело.

Close