facebook

Коли “Омікрон” витіснить “Дельту” в Україні: лікар зробив прогноз

Єдина загроза – це поява в майбутньому нового штаму, який пробиватиме імунітет, вважає Жиравецький.

Вже кілька місяців світом гуляє новий штам коронавірусу “Дельта”, але не встигли ще до нього призвичаїтися, як на зміну йому прийшов ще новіший – “Омікрон”. Наразі в Україні немає офіційно зареєстрованих випадків “Омікрона”, але в тому, що він вже дихає в спину українцям, не сумнівається лікар, радник мера Львова з медичних питань Тарас Жиравецький.

Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі.

“Пандемія дійсно йде на спад, кількість госпіталізацій знизилась в кілька разів, тому сподіваємось, що нової потужної хвилі у нас не буде. “Омікрон”, ймовірно, вже є в Україні, але йому потрібно мінімум місяць, щоб витіснити штам “Дельта”. Поки, судячи зі статистики у ПАР, новий штам не створив колапсу медичної системи, тому сподіваємося, що і в нас все буде добре”, – написав Жиравецький.

Він зауважив, що 40% дорослого населення вже вакциновано, а більше 50% вже перехворіло, тому потроху створюється колективний імунінет.

“Єдина загроза – це поява в майбутньому нового штаму, який пробиватиме імунітет вакцинованих та тих, хто перехворів. Якщо такого не станеться, пандемія завершиться. Мій прогноз, що до літа ковідні лікарні вже будуть порожні, і ми зможемо трішки розслабитися та повернутися до нормального життя”, – прогнозує Тарас Жиравецький.

Нагадаємо, що компанії Pfizer і Moderna вже готові за 100 днів модифікувати і випустити нову вакцину від “Омікрона”, ймовірно, саме цими препаратами робитимуть третю, бустерну дозу.

Джерело.

Close