facebook

Лікарі виділили нові симптоми “Омікрону” – на шкірі, губах та нігтях

Новий штам коронавірусу “Омікрон” виявляє симптоми, що відрізняються від традиційних ознак коронавірусу. Але ці ознаки, що попереджають про появу нового варіанту COVID-19, свідчать, що вам потрібна термінова медична допомога.

Про це повідомила The Mirror.

Хоча багато залишається невідомим про новий штам COVID-19, експерти виявили, що симптоми “Омікрону” сильно відрізняються від класичних ознак коронавірусу.

Основні симптоми “Омікрону”
Трьома основними симптомами COVID-19 є висока температура, кашель і втрата або зміна смаку або нюху.

Новий варіант має ознаки, які більше схожі на застуду, симптоми, які пацієнти і лікарі часто описують як “легкі”.

Згідно з дослідженням програми для відстеження симптомів ZOE, п’ять найбільш поширених симптомів Omicron включають:

першіння у горлі,
нежить,
чхання,
слабкі м’язові болі,
втома.
Інші ознаки “Омікрону” включають закладеність носа, туман у мозку, нічну пітливість, висипи на шкірі і навіть біль в очах у деяких пацієнтів.

Доктор Анжеліка Кутзі, лікар з Південної Африки, яка вперше забила тривогу з приводу нового варіанту, також попередила, що деякі симптоми, такі як головний біль і біль у м’язах, відчуваються інтенсивніше, особливо у не щеплених людей.

Але є деякі менш відомі ознаки появи “Омікрону”, щодо яких пацієнтам слід негайно звернутися за медичною допомогою.

Небезпечні симптоми “Омікрону”
Американський центр з контролю та профілактики захворювань (CDC) заявив, що люди, які заразилися “Омікроном”, повідомляють про широкий спектр симптомів, крім трьох основних.

Один з таких симптомів вірусу проявляється на шкірі, губах та нігтях. CDC попередили, що потрібно остерігатися блідої, сірої чи синьої шкіри, губ чи нігтьового ложа, оскільки це може вказувати на низький рівень кисню у крові. Ці симптоми – “попереджувальні знаки”, за яких слід негайно звернутися за медичною допомогою.

Екстрені ознаки також включають утруднене дихання, постійний біль або тиск у грудях, сплутаність свідомості та нездатність прокинутися чи не спати.

Цей матеріал підготовлений на підставі останніх досліджень, висновків вчених та лікарів. Матеріал має виключно загальноінформаційний характер і не містить медичних порад. Для встановлення діагнозу або отримання медичних порад обов’язково зверніться до лікаря.

Джерело.

Close