facebook

Собчак шкодує, що її “не дуже хочуть бачити в Україні” через незаконне відвідування Криму

Собчак заявила, що не вважає таку позицію правильною, нагадавши, як висловлювалася про те, що окупація Криму була “неправильною дією” щодо України.

Ксенія Собчак, яка в 2020 році порушила українське законодавство, в’їхавши до окупованого Криму не через адмінкордон, шкодує, що її “не дуже хочуть бачити в Україні”.

Відповідну заяву російська журналістка та екскандидатка у президенти РФ 3 лютого озвучила в етері ток-шоу “Право на владу” на телеканалі “1+1”.

“Мені довелося одного разу відвідати Крим як журналістці. Я була там 12 годин. Я прилетіла брати інтерв’ю у Наталії Поклонської (колишньої так званої прокурорки Криму. – Ред.). Це була її принципова умова – мабуть, щоб саме спровокувати мене приїхати”, – пригадала Собчак.

Вона заявила, що нібито просила про в’їзд до Кримського півострова через українську територію, однак отримала відмову.

“До цього відвідування Криму, точніше невідвідування його, було для мене якоюсь внутрішньою принциповою позицією. І мені шкода, що, як я розумію, після цього відвідування мене не дуже хочуть бачити в Україні. Мені не здається, що це правильно”, – висловилася журналістка.

Собчак зауважила, що “була єдиною людиною у статусі кандидата в президенти РФ, яка відкрито говорила про те, що Крим, приєднаний до Росії, – це неправильна дія стосовно України”. “Ніхто більше з людей у ​​цьому статусі такого не говорив”, – додала вона.

Нагадаємо, що в 2018 році Ксенія Собчак потрапила до бази українського сайту “Миротворець” за незаконне відвідування анексованого Криму в 2014 році.

Чотири роки тому вона також просила у Києва дозволу відвідати окупований Крим як кандидатка у президенти, щоб працювати з “виборцями”. Павло Клімкін, який тоді обіймав посаду міністра закордонних справ України, називав її намір “політичною шизофренією”.

Джерело.

Close