facebook

Шольц затягує з рішенням щодо постачання німецьких танків в Україну, – ЗМІ

Він хоче досягти спільного рішення щодо цього із західними партнерами.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відкладає остаточне рішення щодо того, чи надавати Україні високоякісні танки для війни проти росії.

План, який запропонував віцеканцлер і міністр економіки Робертом Габеком і міністр закордонних справ Анналеною Бербок, передбачає постачання близько сотні сучасних танків.

Рішення щодо цього мали прийняти спочатку цього тижня, однак зараз все перебуває в підвішеному стані. Оскільки Шольц стверджує, що Німеччині слід спершу досягти спільного рішення щодо цього із західними союзниками, перш ніж постачати таке важке військове обладнання.

Я вважаю, що це саме те питання, де було б серйозною помилкою для Німеччини взяти особливу роль і особливий шлях, – сказав Олаф Шольц.

Днями міністри закордонних справ країн НАТО обговорили військову підтримку України. Однак нічого конкретного щодо постачання танків там не йшлося.

До слова, раніше німецькі чиновники виключали доставлення складнішої західної військової техніки, як-от танки, до Києва, стверджуючи, що на навчання українських солдатів користуватися нею знадобляться тижні чи місяці. Втім, зараз з’явилося розуміння, що війна може тривати довше, то чиновники кажуть, що почали розглядати питання про постачання, які Україна могла б використати на пізнішому етапі.

Тим часом повідомляється, що чеський уряд надіслав Україні танки радянських часів і бронетранспортери, ідентичні моделям, які вже використовує наша армія.

Джерело.

Close