facebook

“Буде ще одна війна”: Арестович розповів про новий напад Росії на Україну після миру

У всього світу немає і тіні сумнівів у тому, що Україна переможе в безглуздій і кривавій війні, яку почав Путін. Однак на цьому протистояння з Росією не зупиниться, впевнений Арестович.

Ніхто не стане заперечувати, що передумови для великої війни, розв’язаної 24 лютого 2022 року, між Україною та Россією складалися не один десяток років. Ще б пак, після розпаду Радянського Союзу Україна взяла курс на демократію зі змінністю влади, а от Москву і далі влаштовувало диктаторство влади. Крім того, за 30 останніх років Москва неодноразово давала зрозуміти, що не визнає повністю незалежність України. І, здається, це бажання контролювати Україну з боку Кремля набуло маніакального характеру, що і заважає нормальному сусідству.
Приблизно такої ж думки радник глави офісу президента Олексій Арестович, тому військовий експерт впевнений, що конфлікти збройні між Києвом та Москвою можуть мати стабільний характер.

Так, в ефірі програми Антипод Сергія Іванова Арестович заявив, що “через декілька років Росія розпочне другий раунд війни з Україною”. Однак, радник керівника ОП впевнений, що таких масштабів російського вторгнення, як зараз, вже не буде і війна нова проходитиме у вигляді окремої операції на окремому напрямку.

“Такого масштабу вже не буде. Вони просто не здатні. Тому що ми попереджали їх, що вони втратять боєздатність на десятки років. Боєздатність ту, яка була… це буде операція меншого масштабу, присвячена, наприклад, відрізанню нас від Азовського моря остаточно, або захоплення Харкова, або вихід на кордони так званих “ЛДНР” в адміністративних проекціях, які вони визнали напередодні війни”, – припустив Арестович.

За його словами, Росія не заспокоїться незалежно від того, хто буде при владі в РФ.

“Зіткнення України і Росії неминуче. Ще кілька зіткнень до 2032-2035 років”, — зазначив Арестович.

Ситуація в Україні буде подібна до ізраїльської, де війна перетворилася на боротьбу з терористами. Але там вони б’ються за Храмову гору, а ми – за Печерську лавру.

“Це екзистенціальний конфлікт, який належить до стану конфліктів, які людство ще не вміє вирішувати. Претензії будуть виникати знову і знову, поки ми на метаісторичному рівні це не дозволимо і не заберемо спадщину Київської Русі або поки ми не вибудуємо ланцюжок, де Руси 3 століття і 26 століття – це МИ, УКРАЇНЦІ”, – вважає Арестович.

Джерело.

Close