facebook

З початком війни відправили до бабусі до села: на Львівщині 4-річну дівчинку годину шматувала вівчарка

Собака вирвався на волю і цілеспрямовано мчав 100 метрів на дитину, після чого її безжально шматував.

4-річну дівчинку Єву, яку батьки з початком війни вирішили відправити до бабусі до села, годину шматувала бельгійська вівчарка. Життя дитині рятували лікарі з Львівської обласної дитячої лікарні Охматдит.

Як розповіли в персслужбі медзакладу, до лікарні дитину привезли у вкрай важкому стані, з множинними рвано-кусаними ранами голови, обличчя, рук, ніг, тулуба тощо.

“За її життя спочатку боролися наші лікарі-реаніматологи, а після стабілізації стану, п’ять лікарів-хірургів провели 6-годинне оперативне втручання з первинної хірургічної обробки ран з зупинкою кровотечі”, – розповіла завідувачка реанімаційного відділення Віра Приймакова.

Дитину від початку війни батьки вирішили відправити у село до бабусі, адже вважали, що там їй буде спокійніше. Але, на жаль, помилилися.

Як розповіла мама дівчинки Вікторія, коли бабуся давала їсти собаці, він вирвався на волю з-загорожі і цілеспрямовано мчав 100 метрів на дитину. Від страху у бабусі відняло ноги і рятувати дівчинку вона вже повзла на колінах, але роз’єднати їх не змогла. Пес безжально кусав дитину, рвучи на ній одяг, і кусав руки бабці.

“Бабуся з Євою, мені так здається, на деякий час втратили свідомість, коли Берта продовжувала дитину кусати. Їх врятував мобільний телефон, який задзвонив. Мама доповзла до нього, передзвонила сусіду і сказала, що їх кусає Берта. Сусід прибіг і застрілив її. Дитина лежала в шоковому стані, без одягу, пошматована. Кажуть, що лікар швидкої допомоги, який віз дитину до Охматдиту дорогою плакав”, – розповіла Вікторія.

Зараз маленьку пацієнтку вже перевели до хірургічного відділення лікарні, зараз дитину готують до наступних етапів пластичних операцій. Скільки буде цих операцій – залежить від того, як заживатимуть рани, кажуть в лікарні.

Зараз із Євою також працює психолог.

“Єва боїться лежати на животі, кричить, що її кусає Берта, бо в такому положенні вона її кусала. Але в іншому вона дуже молодець, не боїться розказувати про те, що з нею сталося і це дуже важливо”, – розповідає мама дівчинки.

Попри усе те жахіття, яке сталось із дитиною, вона не втратила любові до собак, але, як розповіла її мама, попросила на свій день народження найменшого у світі песика.

Джерело.

Close