facebook

Горітимуть у пеклі. Українська розвідка оприлюднила імена генералів, які давали вказівку чинити звірства проти мирних людей

Iдеться про покидьків, які керували путінською армією на Київщині та в Маріуполі.

Подія: Українська розвідка оприлюднила дані та фото російських воєнних злочинців, що належать до найвищого командного складу, які свідомо виконують накази путінського режиму щодо знищення України. Дані двох російських генералів Головне упраління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило сьогодні, 14 квітня.

Деталі та коментарі: Один із них — генерал-лейтенант Солодчук Валерій Миколайович, командувач 36 армією Східного військового округу збройних сил російської федерації. Він бере безпосередню участь у відкритому військовому вторгненні в Україну, командуючи підрозділами 36-ї армії, виділеними до складу угруповання військ “Схід”. У період із лютого по квітень 2022 року керував діями підлеглих сил під час операції із захоплення Києва із західного напрямку. “Воїни” саме його підрозділів причетні до військових злочинів проти мирного населення Київської області.

Нелюд народився 24 березня 1971 року в Астрахані, у 1988 пішов на службу до армії, з осені 2014 року по весну 2015 року керував формуванням на тимчасово окупованій території Донецької області 1 армійського корпусу 12 Командування резерву (надалі Центр територіальних військ, 8 армія) Південного ВО ЗС РФ, а після цього брав участь у війні у Сирії. У 2021 році отримав від володимира путіна звання генерала лейтенанта.

Другий російський військовий злочинець — Дворніков Олександр Володимирович. З 8 квітня 2022 року він є командувачем угруповання російських військ, задіяних під час відкритого військового вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, а до цього часу командував угрупованням військ “Південь”. Підлеглі йому підрозділи збройних сил та військ національної гвардії росії причетні до військових злочинів проти мирного населення Маріуполя.

“Покидьки! Без честі, душі та совісті. Жодний бункер не врятує від покарання за тяжкі злочини проти українського народу!” — запевнили в ГУР МО України.

Як повідомили ЗСУ, на війні проти України російська армія втратила 6 генералів та щонайменше 9 полковників. “Війська не настільки керовані, як хотілось російському командуванню, тому вони змушені перебувати в Україні безпосередньо на лінії зіткнення для того, щоб утримувати ситуацію, — цитує Радіо Свобода військового експерта Олега Жданова. — Система управління путінської армії побудована на єдиноначальності, роль особистості дуже важлива, і смерть командира, особливо при недолугих обставинах, дуже деморалізує особовий склад, їхніх підлеглих”.

Джерело.

Close