facebook

Німеччина заявила, що навчить українських військових користуватися і обслуговувати артилерійські системи

Військову допомогу не розголошували, щоб скоротити бюрократичну тяганину

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок наголосила, що Берлін вирішив не оприлюднювати інформацію про всю зброю, яку він поставив на підтримку України: “Ми поставили протитанкові ракети, “Стінгери” та інші речі, про які ніколи не говорили публічно, щоб ці поставки могли відбутися швидко”, пише Spiegel.

Коли міністерку запитали, чи надішле Німеччина свою артилерійську систему Panzerhaubitze 2000, яку, за словами деяких експертів, Україна потребує для контратак проти російських військ на Донбасі, міністр відповіла, що Німеччина допоможе українським солдатам навчатися та обслуговувати більш досконалі артилерійські системи, які Україна може отримати від інших країн-союзників або купити безпосередньо.

“Якщо партнери постачають артилерію, яку ми більше не можемо постачати, ми допоможемо з навчанням та обслуговуванням” – заявила Бербок.

За її словами, Німеччина зосереджена на середньостроковій і довгостроковій перспективі військової допомоги у боротьбі проти Росії. Мова не тільки про гостру потребу: “Це також про наступні три місяці, а також про наступні три роки. І Німеччина зможе тут зробити більше”.

Джерело.

Close