facebook

Встановлено першого підозрюваного в звірствах у Бучі. Фото окупанта

Правоохоронці повідомили про підозру військовослужбовцю Управління федеральної служби військ нацгвардії РФ у порушенні законів та звичаїв війни. Він може бути причетний до вбивств та тортур мирних жителів Бучі.

Про це повідомили в пресслужбі Офісу Генерального прокурора України. Окупанту загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

“За даними слідства, у березні 2022 року, перебуваючи в місті Буча, підозрюваний жорстоко поводився з мирними громадянами, які не брали участі в бойових діях і не мали зброї. Разом з іншими військовослужбовцями РФ він убив чотирьох мирних жителів. Їхні тіла знайшли із зав’язаними за спиною руками та слідами тортур”, – розповіли в пресслужбі.

У прокуратурі додали, що російський окупант змушував іншого громадянина зізнатися в підривній діяльності проти армії країни-агресора. Для цього він бив чоловіка прикладом автомата, гардою для ножа, руками та ногами.

“Змушував його нюхати мертве тіло і, імітуючи страту, стріляв поруч із вухом беззбройного мирного жителя”, – уточнили в прокуратурі.

Особу окупанта, причетного до військових злочинів, було встановлено завдяки журналістам та правоохоронцям. Перевіряється його причетність до скоєння інших воєнних злочинів на території Київщини.

Джерело.

Close