facebook

Верх цинізму: Путін привітав українців із Днем перемоги та побажав довголіття

Президент РФ Володимир Путін відправив вітальний лист українському народу, присвячений 77-м роковинам перемоги над фашистською Німеччиною. Нагадаємо, що в Україні триває 74-й день війни із російськими окупантами.

Вітального листа опубліковано на сайті Кремля.

У документі президент РФ звернувся до лідерів деяких країн, у тому числі й визнаних у РФ псевдореспублік “ДНР” та ЛНР”, а також до народів України та Грузії.

За його словами, сьогоднішній загальний обов’язок – це “не допустити відродження нацизму”, який приніс багато страждань та горя різним народам. Більше того, майбутнім поколінням треба передавати “правду” про нацизм та “братську дружбу”. Ймовірно, йдеться про нібито братерську дружбу між Росією, Україною та Білоруссю.

Крім того, звернувся російський президент до ветеранів Великої Вітчизняної війни. Він наголосив, що не можна допустити реваншу “ідейних спадкоємців фашистів”, маючи на увазі вигаданих українських нацистів та бендерівців. А українцям побажав довголіття, незважаючи на те, що його армія навпаки їх вбиває.

“Щиро бажаю українським ветеранам Великої Вітчизняної війни душевної стійкості, доброго здоров’я та довголіття, а всім жителям України – мирного та справедливого майбутнього”, – цинічно заявив Путін.

Нагадаємо, що в Маріуполі померла 91-річна Ванда Об’єдкова, яка пережила Голокост та Другу світову війну. Жінка ховалась від обстрілів у підвалі будинку, але серце не витримало того, що відбувається. Поховали її у громадському парку, неподалік Азовського моря під звуки ворожих пострілів.

А дії бойовиків з “ЛДНР” та їхніх керівників він порівняв із діями радянських героїв та заявив, що вони теж займаються “визволенням землі від нацистської скверни”.

“Вітальний лист” від Путіна, окрім України та окупованого Донбасу, був направлений до Грузії, Білорусі, Казахстану, Азербайджану, Вірменії, Киргизії, Узбекистану, Молдови, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Абхазії, Південної Осетії.

Правителів цивілізованих європейських країн на кшталт Польщі, Франції чи Естонії президент РФ вирішив цього року не вітати.

Джерело.

Close