facebook

У Берліні побили Наталю Мосейчук та знімальну групу українського каналу: перші деталі

У понеділок, 9 травня, у берлінському Трептов-парку російські мітингувальники напали на знімальну групу українського телеканалу “1+1”. Серед постраждалих журналістів – телеведуча Наталія Мосейчук.

Про це у Facebook повідомив громадський активіст Олександр Снідалов із посиланням на журналістку Наталію Фібріґ. Він зазначив, що напад стався за повної бездіяльності берлінської поліції.

“Бездіяльність берлінської поліції перейшла усі межі. Щойно в Трептор-парку рашисти напали на українську знімальну групу “1+1″, яка фільмували сюжет про порушення під час заходів 9 травня. …Поліція Берліну була поруч і не змогла цьому запобігти”, – написав Снідалов.

В ТСН повідомили, що напад на журналістку скоїли учасники акції, які прийшли до меморіалу воїнам Червоної армії, принісши із собою заборонену у Німеччині символіку – георгіївські стрічки та червоні прапори.

“У цей час знімальна група “1+1″ та ведуча Наталія Мосейчук фіксували порушення на камеру. Учасники акції напали на знімальну групу, вигукуючи заклики до насильства”, – повідомили деталі в ТСН.

Пізніше сама журналістка в ефірі телемарафону розповіла подробиці інциденту. За її словами, росіяни прийшли до Трептов-парку та скандували гучні вигуки у стилі “Дякую діду” та перебували у піднесеному настрої.

“Коли вони почули українську мову, почалися розмови, що такого народу не існує, ви ніхто, вас треба вирізати. Коли ми це почули, ці наративи, я поставила одне-єдине запитання: “Хто відповість за Бучу?”. Далі ми вислухали все, що слухають пересічні росіяни з російського зомбоящика”, – зазначила журналістка.

На відео видно, що на знімальну групу накинувся буйний росіянин. Він викрикував образи, замахувався, потім перейшов до кулаків.

За словами Мосейчук, поліція Берліну відкрила кримінальну справу за напад на журналіста. На агресивного росіянина чекає щомайменше штраф, як максимум – депортація з країни.

Посольство України в Німеччині офіційною заявою відреагувало на напад на Мосейчук у Берліні. Дипломатична установа закликала правоохоронців якнайшвидше провести розслідування інциденту.

Джерело.

Close