facebook

Газпром та Новатек за бортом. Росію викинули із Міжнародного газового союзу

IGU – це некомерційною організацією в газовій сфері, яка заохочує міжнародну торгівлю газом, розвиток «газових» технологій та просування інновацій в газовій галузі. Цей союз включає 160 корпорацій галузі — понад 95% світового ринку газу. IGU розширив своє зацікавлення на біогаз, біометан, водень.

«Газпром, як дійсний член союзу, брав участь у дослідженнях, мав доступ до перспективних розробок і міг нав’язувати свої «темники». Тепер — ніт. Для базового видобутку у росіян поки що є обладнання та технології, але вони не надто ефективні порівняно з аналогами провідних іноземних компаній», – наголошують в Нафтогазі.

Виключення з IGU ускладнить для росії розробку родовищ зі складними структурами, а також видобуток сланцевих газу і нафти. А також не буде майданчика, де вона просуватиме і нав’язуватиме світовій спільноті власні інтереси у газовій галузі.

Серед наслідків виключення рф з лав IGU можуть бути такі:

обмеження доступу до розробок і технологій, як в сфері природного газу, так і в сфері відновлювальних газів і газів із низьким вмістом вуглецю (як біогаз, біометан, різновиди водню);

ускладнення залучення технологій та обміну досвідом;

зниження ролі та впливу росії на розвиток світової газової галузі;

обмеження пропаганди, нав’язування власних меседжів через експертні групи союзу (транспорт, економіка, екологія тощо).

Фото: Європейська правда

Джерело.

Close