facebook

Скіфське золото таки вкрали, попри запевняння Міністра культури Ткаченка в зворотному

«Окупанти вкрали унікальні експонати з Мелітопольського музею. Міністр культури Ткаченко буде розбиратися чи це правда», – така інформація була озвучена на 30 квітня в ЗМІ.

11 квітня Офіс Генпрокурорки України відкриває кримінальне провадження щодо факту викрадення Історико-культурних цінностей. В тому числі, скіфського золота. “За даними слідства, у квітні 2022 року військові та представники окупаційної адміністрації держави-агресора викрали історико-культурні цінності з Мелітопольського краєзнавчого музею. За попередніми даними, серед вкраденого майна була колекція скіфського золота, що виявлено археологами у 50-х роках минулого сторіччя”.

Хронологія подій:
27 квітня Запорізька обласна військова адміністрація повідомила про захоплення Мелітопольського міського краєзнавчого музею, де зберігалася колекція скіфського золота IV століття до нашої ери.

Пропагандисти у відео розповідали, що “врятували” золото від працівників музею.

“У проросійських пабліках показали відео, як призначений росіянами директором Євген Горлачьов розповідає, що його однодумці потратили багато сил та енергії, щоб знайти скіфське золоте, яке було сховано співробітниками музею. Насправді, місцезнаходження колекції видали колаборанти”, – пише видання Мелітополь.City.

В той же день глава Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух сказав, що усі найцінніші експонати, зокрема скіфське золото, вивезли з музеїв Запорізької області ще в березні.

30 квітня Міністерство культури та інформаційної політики в особі міністра культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, пообіцяло з’ясувати правду.

“За інформацією від голови ВЦА, я так розумію, що він розуміє, де воно… Це питання не тільки до нього, оскільки і до нас, певною мірою. Але ми спробуємо дізнатися, що ж насправді відбувалося. Але, наскільки я розумію, (за інформацією – ред.) у ВЦА, з ним має бути все окей”, – сказав Ткаченко у коментарі “Укрінформу”.

Джерело.

Close