facebook

На українській землі “відкобзонилися” ще 400 рашистів. За поразки кремль показово карає військових командирів

За час окупації ворог втратив майже 28 300 особового складу, 202 літаки, 167 гелікоптерів, 13 кораблів та катерів, а також близько семи тисяч одиниць наземної техніки.

Подія: Збройні сили України та інші військові підрозділи продовжують утилізацію та демілітаризацію російських загарбників. Генеральний штаб оновив дані про втрати ворога станом на ранок 18 травня.

Деталі і коментарі: З початку війни в Україні загинуло майже 28 300 окупантів. Лише за минулу добу “відкобзонилися” 400 росіян.

Крім того, вчора знищено 16 ворожих танків, 8 артилерійських систем, одну РСЗВ, один засіб ППО та один літак. Вороги не дорахувалися по п’ять безпілотників та крилатих ракет. Також знищено 28 автомобілів і пересувних цистерн з пальним.

“На лінії зіткнення в Миколаївській та Херсонській областях нашими ракетно-артилерійськими підрозділами і авіацією протягом доби нанесено 110 уражень позицій противника. Внаслідок чого втрати ворога склали 130 рашистів та 26 одиниць техніки, серед яких авіадесантна самохідна артилерійсько-мінометна установка, 3 модернізованих танки Т-72Б3, 10 одиниць броньованої техніки та 12 автомобілів. У районі П’ятихатки та Степанівки на Херсонщині, знищено 2 ворожих склади боєприпасів”, – повідомляє оперативне командування “Південь”.

“Протягом доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” втрати ворога складають: особового складу – до 110, БМП – 6, БТР – 1, артилерійських систем – 3, мінометів – 1, ЗРК – 1, АТТ – 4, БПЛА – 2″, – йдеться на сторінці угрупування у Facebook.

Крім того, за даними військово-політичного оглядача сайту sprotyv.info Олександра Коваленка, станом на 16 травня санітарні втрати (поранені) російських окупантів сягають понад 53,5 тисячі осіб.

“Таким чином сумарні втрати військ ворога перевищили 81 тисячу осіб. Фактично за неповних три місяці повномасштабної війни російський окупаційний контингент втратив в Україні убитими, пораненими і полоненими понад 45 відсотків свого первісного складу”.

За поразки в Україні кремль показово карає командирів окупаційних військ. Пошук винних розпочало в “кращих сталінських традиціях”.

“Так, за “героїчну втрату” гордості чф рф ракетного крейсера “Москва” був відсторонений від посади та заарештований командувач Чорноморського флоту віце-адмірал Ігор Осипов. Слідчі дії також було розпочато щодо його першого заступника віце-адмірала Сергія Пінчука. За безпрецедентні втрати особового складу, озброєння та військової техніки усунуто з посади Владислава Єршова, який керував шостою армією зс рф. З цих же причин відсторонено командира першої танкової армії Західного військового округу генерал-лейтенанта Сергія Киселя. “Всупереч наказу вищого керівництва” генерал відправляв на виконання каральних операцій на територію України строковиків. У зв’язку з незадовільним виконанням поставлених завдань усунуто з посади командувача 22 АК південного військового округу в Криму генерал-майора Аркадія Марзоєва. Усунули з посади й командира 103 окремої бригади матеріально-технічного забезпечення полковника Михайла Пономарьова. Усі ці показові покарання лише сприяють поширенню серед окупантів недовіри до своїх командирів”– повідомляє у Facebook Міністерство оборони України.

Джерело.

Close