facebook

У мережі з’явилися нові докази звірсtв росіян у Бучі: перед розсtрілом людей зняли кілька камер

З’явилися нові докази звірств, які коїли російські окупанти, поки їх не вибили з Київщини.

Зокрема, оприлюднили відео очевидців, на яких видно момент, перед тим, як розстріляли полонених.

Оприлюднили ці кадри 19 травня в матеріалі The New York Times. Журналісти видання також показали фото місця, де після запису відео виявили тіла 8 вбитих чоловіків.

Страта чоловіків, про яку мовиться, сталася 4 березня. На записах камер спостереження з міста помітно, що чоловіків практично гнали до місця вбивства колоною.

Один військовий йшов збоку біля першого полоненого. Люди були зігнуті й трималися за пояс того, хто попереду. Ймовірно, це було потрібно, оскільки в чоловіків були зав’язані очі. Попри таке становище полонених, позаду все одно біг російський військовик і цілився в них.

Пропаганда Кремля багато разів повторювала, що кадри з Бучі фальшиві. Мовляв, навіть “тіла на записах рухаються”. Коли в цю цинічну брехню ніхто не повірив, вони вже визнали, що дійсно вбивства були. Проте медійні посіпаки Путіна в цьому одразу звинуватили українських військових.

Водночас журналісти NYT змогли знайти відео очевидців, яке вкотре спростувало ці заяви пропагандистів. На записі, який зняли жителі міста 4 березня, видно цих же полонених, яких женуть військові.

На те, що це ті ж чоловіки, яких гнали вулицею, вказує одяг людей, яких заводять у двір і просто кидають на холодну землю. Зокрема, блакитний світшот одного з полонених. Поряд також видно БТР росіян із їхньою “фірмовою” позначкою “V”.

Ось же виродки (росіяни – 24 канал). Ось там, біля паркану, лежать заручники. Раз, два, три, точно, чотири, п’ять, шість, – рахував полонених автор відео.

Загалом там було 9 осіб, яких утримували біля кількаповерхової будівлі. Тоді їх бачили живими востаннє.

На цьому відео закінчується. Але одразу 8 свідків розповіли журналістам, що сталося далі. Солдати потім ще раз підняли чоловіків і повели за сусідню будівлю – Яблунська, 144. Її захопили одразу після заходження ворожих десантників у місто, а потім перетворили на імпровізовану базу. Саме за цією спорудою пролунали постріли й 8 полонених вже не повернулися.

Журналістам вдалося знайти відео, яке підтвердило слова свідків. Його зняли коптером в Бучі наступного дня після розстрілу. На ньому, зокрема, видно й цю будівлю, за якою відбулася страта.

На записі виділили момент, де було видно трупи, які лежали на землі. Поруч просто стояли двоє російських солдатів. Серед тіл виднівся і яскраво-блакитний спалах, який був тим світшотом полоненого.

З іншого боку споруди стояла російська військова техніка. Там помітили вантажівку та бронетранспортер із тими ж знаками “V”. Тому це підтверджує – росіяни займалися в Бучі геноцидом.

Коли наші захисники вибили цих нелюдів із Київщини, в області почали знаходити багато братських могил. Однак у Бучі більшість тіл лежали просто посеред вулиці чи у дворах. Так і було з цими полоненими, яких розстріляли на Яблунській. Їх там виявили після звільнення міста 3 квітня.

Росіяни розстрілювали більшість із цих полонених, коли ті були зі зв’язаними руками. Згодом журналісти змогли встановити їхні особи.

Джерело.

Close