facebook

У Києві з’явився мурал “Свята Джавеліна”. Рада Церков висловила протест. Деталі інциденту

У Києві в Солом’янському районі створили великий мурал “Свята Джавеліна” на честь переносного протитанкового ракетного комплексу Javelin, який ефективно знищує ворожу техніку окупантів.

На ньому нібито Богородиця тримає в руках переносний протитанковий ракетний комплекс FGM-148 “Джавелін”.

Однак релігійні діячі висловили протест та закликають київську владу та міських активістів дотримуватися норм законодавства України, яке зобов’язує з належною пошаною ставитися до релігійних переконань наших співгромадян.
Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій спрямувала свій протест Президенту України Володимиру Зеленському та Київському міському голові Віталію Кличку.

“Стіни багатоповерхівок у столиці є не приватною галереєю, а публічним простором, тому при створенні новітніх мистецьких продуктів на них просимо дотримуватися норм українського законодавства, яке зобов’язує з належною пошаною ставитися до релігійних переконань членів українського суспільства”, – закликає Рада Церков.

Також у зверненні додали:

“Ми, віруючі люди України, висловлюємо категоричне несприйняття та протест таким виразам публічного псевдомистецтва, які використовують релігійні почуття та символи як об‘єкт пародії”, – наголошують українські релігійні діячі”.

Фото з відкритих джерел

Джерело.

Close