facebook

Колишній держсекретар США, 98-річний Генрі Кісінджер вважає, що Україна має бути готовою віддати частину території РФ

Колишній держсекретар США, 98-річний Генрі Кісінджер під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі (Швейцарія) 23 травня висловив думку, що Україна має бути готова поступитися частиною своєї території Росії під час мирних переговорів щодо припинення війни.

98-річного політика цитує авторитетне видання The Telegraph.

За словами Кісінджера, переговори між РФ та Україною “мають розпочатися в найближчі два місяці, перш ніж вони створять потрясіння та напруженість, які буде нелегко подолати”.
В ідеалі “розділовою лінією має бути повернення до колишнього статус-кво”, а продовження війни після цього “буде не за свободу України”, а “новою війною проти самої Росії”, додав екс-держсекретар США.

Статус-кво, про який заявив Кісінджер,передбачає, що Україна має погодитися на мирну угоду, щоб відновити ситуацію на момент початку вторгнення РФ 24 лютого, коли Росія формально контролювала окупований півострів Крим та неофіційно – частину Донецької та Луганської областей.

“Так само легко, як пан Кісінджер пропонує віддати Росії частину України, він дозволив би забрати Польщу чи Литву. Добре, що українці в окопах не мають часу слухати поради “давоських панікерів”. Трохи зайняті, захищаємо свободу і демократію”, – відреагував у Twitter 24 травня радник голови Офісу президента України (ОПУ) Михайло Подоляк.

 

 

Джерело.

Close