facebook

лукашенко пішов на тривожний для України крок: зроблено військове розпорядження

Влада Білорусі перекидає до українського кордону ще більше військових.

Учетвер, 26 травня, невизнаний світовою спільнотою президент Білорусі олександр лукашенко розпорядився створити оперативне командування Збройних сил Білорусії на українському напрямі.

Відповідне відео розповсюдив Telegram-канал “Пул Першого”.

У ході засідання лукашенко зазначив, що на Білорусь нібито буде військовий тиск з боку Польщі, Литви, Латвії та війська НАТО, які знаходяться у цих країнах, а також шляхом підтримки та ескалації бойових дій в Україні.

“На жаль, відкрився новий напрямок, нові фронти і ми не можемо не приділяти цьому уваги. Міністр оборони запропонував нам ще одне оперативне командування відкрити на південному фланзі, південному напрямку нашої країни…Нам терміново треба створювати цей оперативний напрямок. Разом північним, північно-західним тепер буде й південне крило”, — заявив невизнаний президент Білорусі.

Він додав, що вже зараз Білорусь має відпрацьовувати захист своїх південних кордонів, туди стягуються сили білоруської армії, зокрема батальонно-тактичні групи. За словами лукашенка, навчання йдуть, але поки без війни.

Нагадаємо, що з боку Білорусі, як і раніше, зберігається висока ймовірність вильоту крилатих ракет, а також авіації окупантів. Це загрожує руйнуваннями не лише військової, а й цивільної інфраструктури України.

Раніше “Телеграф” повідомляв, що на думку генерал-майора Ігоря Романенка, реальний вступ у війну лукашенка на боці диктатора володимира путіна буде можливим у тому випадку, якщо він побачить, що Москва таки реалізує свої плани в Україні. При цьому у разі, якщо ЗСУ гідно триматиме оборону і далі знищуватиме окупантів, такий випадок малоймовірний.

 

Джерело.

Close