facebook

“О це так поворот”: Ось насправді ким виявився екс-мер Києва, тепер йому загрожує тюрма

Славнозвісному екс-меру Києва Леоніду Черновецькому (“Льоня Космос”) повідомили про підозру за фактом публічних закликів до зміни меж території та державного кордону України, а саме визнання “ЛНР” та “ДНР”. Тепер він може сісти в тюрму до 5 років.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

За даними слідства, наступного ж дня після початку повномасштабної військової агресії росії проти України ексмер столиці на своїй сторінці у Facebook розмістив публікацію про можливість і навіть необхідність визнання кордонів терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».

В Офісі генпрокурора зазначають, що, згідно з висновками судової лінгвістичної експертизи, ця публікація містить публічні заклики до зміни меж території та державного кордону України.

Справу розслідує СБУ за ч. 1 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій). У разі доведення провини ексмеру загрожує до 5 років в’язниці та конфіскація майна.

Зазначимо, що після початку повномасштабного вторгнення рф Черновецький заявляв на своїй сторінці у Facebook, що вважає це «демонструванням сили» путіна, а не війною, і пропонував визнати «Л/ДНР», щоб «відразу все закінчити».

Нагадаємо, Черновецький був мером Києва у 2006-2012 роках і вже багато років перебуває за межами України.

Джерело.

Close