facebook

Cтрaшне міcце де не пускають навіть тюрeмщuків: Стало відомо де утримують наших командирів, захисників Маріуполя

Командирів “Азова” вивезли з окупованих територій Донецької області до Росії.

Їх тримають у слідчому ізоляторі ФСБ “Лефортово”, де їм виділили окреме крило за чорними шторами. Туди не пускають навіть тюремників.

Про це повідомляють російські Telegram-канали.

Посилаючись на співрозмовника в юридичних колах Москви, канал “Можем объяснить” пише, що з українськими військовими працюють співробітники 5-ї служби ФСБ (Служба оперативної інформації та міжнародних зв’язків).

“Там виділили ціле крило під СБУшників та співробітників 5-ї служби. Крило відділили чорною завісою, щоб коридор не було видно взагалі. Туди навіть звичайних співробітників ізолятора не пускають”, – зазначає співрозмовник “МО”.

Про те, що командири “Азова”, які здалися в полон у Маріуполі, перебувають у СІЗО “Лефортово”, повідомило джерело ТАСС у правоохоронних органах.

Захисники “Азовсталі”, які потрапили в полон, живі, але у яких умовах їх тримають – невідомо, заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

“Знаємо, що вони живі. Щодо умов, то це питання теж відстежується. Сказати чітко, в яких умовах, ми поки що не можемо. Але ми точно знаємо, що вони живі. ГУР постійно тримає це на контролі, з деякими з них є зв’язок, і процес їхнього звільнення не зупиняється ні на годину. Я дуже сподіваюся, що він увійде у свою активну фазу і ми почнемо повертати наших героїв в Україну”, – сказав Єрмак.

Він зазначив, що у центрі розвідки створено спеціальний пресцентр. У його роботі братимуть участь як представники ГУР, так і тих структур, чиї люди перебувають у полоні.

“Оскільки переговори та консультації продовжуються, кожна деталь має значення, процес дуже непростий. Я б не хотів своїми словами та інформацією якось нашкодити цьому процесу”, – наголосив Єрмак.

Він додав, що на першому етапі завданням було збереження життя захисників “Азовсталі”, і його виконали. Сьогодні другий етап – робота над їхнім поверненням.

Джерело.

Close