facebook

У ставці Гітлера на Вінниччині знайшли чотирьохповерховий бункер (фото)

На ставці Гітлера “Вервольф”, що в селі Стрижавка поблизу Вінниці, дослідники виявили підземну чотириповерхову будівлю. Всередині будівлі, на першому та другому поверхах від поверхні виявили сліди газів аргону та радону.

Про це повідомляє Вінницький обласний краєзнавчий музей на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначається, дослідження здійснювалося у два етапи з 2018 року. Виконавцем виступив Інститут прикладних проблем екології, геофізики і геохімії з міста Київ на чолі з професором Миколою Якимчуком.

Протягом першого етапу було знайдено підземні споруди, заповнених повітрям та рідиною. А дослідження ІІ етапу (у 2019 році) дали можливість виявити і оконтурити “рукотворний об’єкт”, як його визначили науковці.

Будівля сягає висотою в в чотири поверхи з бетонними перекриттями та тунелем на глибині 9,96 – 11,75 метра. Висота кожного поверху – 1,8 метра. Так, перший поверх споруджений на глибині 3,01-4,82 метра, другий – 5,22-7,01 метра,третій – 7,55-9,36 метра, четвертий 9,94 – 11,76 метра.

Крім того, на першому і другому рівнях від поверхні фіксуються сигнали газів аргону і радону (останній радіоактивний і може бути небезпечний для здоров’я людей, але водночас, може входити до складу окремих мінеральних вод). Визначення вмісту третього і четвертого поверху ще потребує досліджень.

Джерело.

Close