facebook

В Україну летять грози і різкі перепади температури: Синоптики зробили попeрeдження

Погода в Україні найближчої доби буде небезпечна в багатьох областях. Синоптики прогнозують грози, посилення вітру та багато опадів. Температура повітря коливатиметься від 20 до 31 градуса тепла.

Яка погода чекає українців завтра – читайте в матеріалі нижче.

За даними Українського гідрометцентру, 15 липня у західних, північних та більшості центральних областей очікуються грози. Оголошено I рівень небезпеки (жовтий).

Синоптик Наталка Діденко попередила, що в п’ятницю очікується сильний температурний контраст – від +20 градусів на півночі країни до +31 градуса в південних і місцями в центральних областях.

Найхолодніше 15 липня буде в Карпатах, від + 13 до + 18 градусів. У західних областях +21 + 25 градусів, на Закарпатті в Чернівецькій області тепліше, до + 26 градусів.

У північній частині країни від + 20 до + 24 градусів. У центрі + 25 +29 градусів, у Дніпрі та Кропивницькому до + 30 градусів.

На сході очікується + 25 +30 градусів, у Харкові трохи прохолодніше, +25 + 27 градусів. І тільки на півдні можлива спека, +27 +31 градус.

“Дощі пройдуть 15 липня місцями в західних і північних областях, ввечері в п’ятницю ймовірні у Вінницькій, Черкаській та Одеській областях. На решті території України переважатиме суха погода”, – додала синоптик.

Погода в Києві
За словами Діденко, в Києві 15 липня буде комфортно і тепло – близько +22 градусів вдень. Суттєві опади завтра малоймовірні, але в окремих районах можливий невеликий дощ – дуже близько розташована волога повітряна маса.

Джерело.

Close