facebook

Затримано російського агента, який наводив ракети на школи Миколаєва (фото)

Служба безпеки України у прифронтових районах Миколаївської області затримала ще одного агента військової розвідки РФ. Він передавав точні координати шкіл міста для так званих “залякувальних” ракетних ударів.

Як повідомляє СБУ, зловмисник також збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на півдні.

Встановлено, що за його “наведенням” у Миколаєві зруйновано та пошкоджено кілька об’єктів військової інфраструктури та завдано нищівного удару по двох школах.

При цьому в цілому з початку повномасштабного вторгнення РФ у місті частково або повністю зруйновані 3 вузи, 2 технікуми і більше 10 шкіл.

Як з’ясували у СБУ, затриманого завербував кадровий співробітник військової розвідки РФ.

Вказано, що затриманий був активним учасником дискусій у численних Telegram-каналах антидержавного спрямування, де не приховував своїх антиукраїнських поглядів та відверто просував російські наративи.

Правоохоронці провели обшуки за місцем його проживання, де виявили мобільний телефон, який він використав для комунікації із російським куратором.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване розповсюдження інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ) ККУ.

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і загрожує позбавлення волі на строк до 12 років. Слідство продовжується.

Джерело.

Close