facebook

Меркель не вважає помилковим своє рішення збільшити постачання газу із РФ: “Він був дешевшим”

Меркель також вважає, що навіть за часів “холодної війни” Росія була надійним газопостачальником.

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель вважає “раціональним рішенням” збільшити закупівлю природного газу в Росії. Вона аргументує це тим, що тоді для Німеччини постачати російський газ було вигідніше, аніж скраплений природний газ з інших країн.

Про це колишня німецька посадовиця сказала під час свого виступу в Лісабоні, пише AP.

“Під кутом зору того часу було дуже раціонально і зрозуміло отримувати трубопровідний газ, зокрема й із Росії, який був дешевшим, ніж скраплений природний газ із інших частин світу”, – відповіла колишня канцлерка Німеччини.

Вона також додала, що навіть за часів “холодної війни” Росія була надійним газопостачальником.

“Жорстокий напад з боку Росії (на Україну – ред.) призвів до змін, це поворотний момент, і новий уряд, звичайно, повинен мати справу з цим, і він це робить”, – сказала Меркель.

Дружні відносини Меркель із Росією
Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель ніколи не заперечувала, що ФРН за її каденції мала дружні відносини з РФ, оскільки це було вигідно. Так, нещодавно вона заявила, що необхідно займатися “майбутньою архітектурою європейської безпеки в межах міжнародного права”, яке буде стабільним лише, якщо до нього буде включена і Росія. Ба більше, вона сказала, що “дуже важливо, щоб і Німеччина, і Європейський союз, і НАТО дотримувалися єдиної та рішучої позиції для захисту та відновлення суверенітету і цілісності України”.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на заяву колишньої канцлерки Ангели Меркель і назвав це “чистим лицемірством”.

Джерело.

Close