facebook

«Час готуватися до скасування субсидій»: У Зеленського звернулися до українців. Неминуче!

Міністр фінансів Оксана Маркарова попередила про те, що в бюджет на майбутній рік планується закласти на субсидії для населення всього 47 мільярдів гривень.

Така заява пролунала від міністра під час брифінгу, на якому обговорювався проект бюджету на майбутній рік.

«Зараз в проекті бюджету на 2020 рік закладено 47,6 млрд грн на субсидії», – підкреслила глава Мінфіну. Тим часом, глава уряду Олексій Гончарук зазначив, що цифри змінюються незначно. Потрібно відзначити, що тарифи на комунальні послуги зростають кілька разів на рік, і нескладно порахувати, що сума, яку виділять на субсидії, не зможе покрити всі пільги для населення. А це означає, що або зменшиться число субсідіантів, або у субсідіантів просто будуть скорочені розміри виплат.

«Принцип розподілу і призначення субсидій ми не змінюємо, змінюються лише незначно цифри, виділені на забезпечення цієї програми. Коли ми представляємо в парламенті програму діяльності уряду, можливо, трохи зміниться програма субсидій. Виходячи з цього, в бюджеті суттєві зміни не закладалися», – заявив Гончарук. З огляду на, що прожитковий мінімум також був підвищений, він буде враховуватися при нарахуванні розміру субсидії.

 

Джерело.

Close