facebook

В Україні з 1 листопада вводять нові “житлові” та “будівельні” податки

З 1 листопада в Україні діятимуть нові податки на будівництво й продаж житла, відповідно до закону №2600 “Про внесення змін до Податкового кодексу України про оподаткування операцій з об’єктами нерухомого майна, які будуть збудовані в майбутньому”.

several construction tower cranes of different heights at a building site during the construction of blocks of flats, view against the sky

Про це написали в The page.

Тепер забудовники будуть платити 20% ПДВ за касовим методом, тоді як інвестори 18% податку з суми прибутку за продаж житла, у яке вони вклали гроші.

У зв’язку з цим девелопери будуть змушені підвищувати ціни на житло, найімовірніше, ще на етапі “котловану”, щоб подальше зростання вартості не виглядало занадто неочікувано.

Водночас інвестори збільшать кількість угод з продажу “в тіні” або зменшать інвестиції в житло. Більше половини квартир чи будинків в Україні купується, щоб перепродати його на вигідних умовах. Наразі ж ситуація зміниться: “прозорими” будуть угоди лише з невеликою різницею в ціні із символічним податком, а самі інвестори надаватимуть перевагу вкладати гроші в щось, що дасть більше вигоди.

 

Джерело.

Close