facebook

Армія Білорусі нездатна напасти – британський військовий експерт

На думку Глена Гранта, що відповідь на питання щодо наступу з півночі – в руках Зеленського.

Армія Білорусі – дуже слабка, у неї немає належної підготовки, і багато її обладнання вже передано Росії.

Про це сказав британський військовий експерт, полковник Глен Грант у ефірі “Еспресо”.

“Білоруська армія дуже слабка з голови. У неї немає належної підготовки, і багато її обладнання вже передано Росії. Це не та армія, яка справді може напасти. І все ж це не означає, що їх не можуть змусити це зробити”, – заявив він.

На думку Гранта, що відповідь на питання щодо наступу з півночі – в руках Зеленського.

“Він повинен переконатися, що політично вся білоруська система, її уряд розуміють, що якщо Білорусь перетне кордон з Україною, то все – Україна вторгнеться в Білорусь та звільнить її від тих, хто при владі. Ми повинні чітко дати їм зрозуміти, що переходу кордону не повинно бути, що для них це не під силу, адже у них недостатньо військ, щоб це зробити розумно. Тож якщо ж вони нападуть, то буде набагато більше смертей як з боку росіян, так і з боку білорусів, і я не думаю, що білоруські солдати взагалі хочуть воювати з вами, насправді я впевнений, що цього вони не хочуть”, – підсумував експерт.

Нагадаємо, у Генштабі ЗСУ зазначили, що у разі повторного наступу з Білорусі почнеться масоване вогневе ураження ворога. До оборони України будуть задіяні підрозділи спеціального призначення, Сухопутних військ, Повітряних Сил та Ракетних військ і артилерії. Ворог зазнає величезних втрат.

ЗСУ звернулися до білоруських та російських військ із закликом не брати участь у війні Росії проти України. Як альтернативу, білорусам запропонували свободу або житло у військових містечках.

Джерело.

Close