facebook

Скрипка розповів, як чинити з “ЛДНР” та Кримом: “це потрібно було в 1991 році зробити”

Український музикант та вокаліст гурту “Воплі Відоплясова” висловив свою думку щодо гострого питання в суспільстві – чи варто повертати території так званих “ЛДНР” та Крим. Також артист розповів, як треба вчинити з українцями, які тривалий час мешкали під окупацією росіян.

Про це Олег Скрипка розповів у великому інтерв’ю РБК-Україна.

Чи варто повертати території “ЛДНР” та Крим
“До початку повномасштабного вторгнення я песимістично на це дивився. На адаптацію Луганська, Донецька ще більш-менш позитивно, а ось Крим не уявляв, як його повернути в Україну. А росіяни самі підказали, як це зробити. Зараз у нас є можливості для цього “, – розповідає музикант.

Скрипка додає, що зараз в Україні є потужний арсенал зброї, за допомогою якого реально повернути території, окуповані ще з 2014 року.

“Ми маємо повноцінне історичне право на ці території і відмовлятися від них – це ідіотизм. І якщо росіяни зуміли так запудрити мізки українцям, які там живуть, то цю пудру якось розвіяти ми теж зможемо. Треба бажання мати”, – додає музикант.

Також Скрипка поділився думкою про те, як доцільно вчинити з українцями, які довго жили на окупованій росіянами території Криму і так званих “ЛНР/ДНР”.

“Люди, що там знаходяться, нехай проходять співбесіду, нехай відновлюють українські паспорти. Нехай складають іспити українською мовою, історію тощо. Якщо вони не в змозі цього зробити, то нехай отримають паспорт резидента – мешканця цих територій, у якого немає виборчого голосу. І що головне – права там балотуватися, обіймати впливові посади. А то й право бути журналістом, артистом тощо. Це питання безпеки та політично-патріотичної гігієни. Це потрібно було у 1991 році зробити. Ну, не зробили…”, – додав Скрипка.

Джерело.

Close